BLIV EN DEL AF “HAVLYMFERNE”

Jeg var helt forbløffet. Få timer efter bare en ganske kort svømmetur på åbent hav var mine ben så tynde, at jeg næsten ikke kunne kende dem. Jeg kunne knapt se, at der rumsterede lymfødem i min krop.

Lige siden min første oplevelse af effekten af havsvømning på mit lymfødem har jeg gjort mit bedste for at inkorporere havsvømning i min hverdag hen over sommermånederne. Effekten på mit lymfødem er ikke til at tage fejl af. Derfor kom jeg på et tidspunkt til at tænke: “Hvorfor ikke slå mig sammen med andre, der er i samme situation som mig, som også finder stor glæde i at svømme, og som samtidigt gerne vil bedre deres lymfødem?”

Og så var fundamentet for “Havlymferne” – og dens europæiske pendant “The Sealymphies” – lagt. Havlymferne er et projekt, hvor os med lymfødem har mulighed for at opmuntre og støtte hinanden til at komme ud at svømme – både i svømmehallen og på åbent hav – og hvor vi melder os til open water-løb i hele landet sammen. På den måde har man som lymfødemiker et svømmefællesskab at være med i, der kan relatere til ens egne fysiske udfordringer som følge af lymfødem – og samtidigt nogen, der opmuntrer en til at få svømmetrænet; nogen at svømmetræne sammen med, både i svømmehal og på åbent hav; og nogen at deltage i open water-løb sammen med.

Og det skal ikke skræmme dig fra at være med, at du ikke har prøvet at svømme i åbent hav før. Eller at du ikke svømmer særlig meget. Da jeg svømmede mit første open water-løb på 2 km, havde jeg kun været ude og svømme ved en strand én gang, og det var maksimalt en distance af 200 m. Det er naturligvis bedst at have trænet forinden – det gør det alt andet lige lidt lettere at komme igennem et løb – men man skal ikke føle et pres over ikke at være i super svømmeform for at kunne være med.

Behøver man tilmelde sig open water-løb for at være med i Havlymferne? Nej, det gør man bestemt ikke! Jeg bruger selv tilmeldingen til sådan nogle løb for at holde mig selv til ilden og som et incitament for at få svømmetrænet jævnligt, så jeg er i form til løbene. Og så synes jeg også, det er rigtig sjovt at være med til den slags løb – og jeg deltager ikke for at vinde noget. Så hvis du har lyst til at være med til at træne eller bare gerne vil indgå i et svømmefællesskab sammen med andre med lymfødem, er du stadig meget velkommen til at være med i Havlymferne.

Tanken med Havlymferne er, at

  • arrangere fælles havsvømningspas, hvor vi kan få svømmet i åbent hav – også selvom man kun kan svømme ganske kort.
  • arrangere fælles træningspas i svømmehaller rundt omkring i landet for dem, der har lyst.
  • arrangere deltagelser i open water-løb i hele landet.
  • dele gode råd om havsvømning og svømning generelt, især i relation til vores lymfødemer.
  • dele svømmeprogrammer og andet som inspiration til ens egen træning.
  • inspirere og bakke hinanden op, så man holdes til ilden.

 

Allernederst i denne artikel kan du læse mere om, hvordan du kommer med i “Havlymferne”.

Open water-løb

Deltagelsen i open water-løbet Christiansborg Rundt er blevet en fast sommertradition for mig, da det står som det ultimative mål at gennemføre dette løb lige efter sommerferiens afslutning og inden det nye arbejdsår for alvor går i gang for mig inde på Slotsholmen.

Jeg synes, det er en sjov udfordring af være med i open water-løb, og jeg nyder, at der er en anledning til at svømme nye og spændende steder, som f.eks. i de københavnske kanaler rundt om Christiansborg.

Der bliver afholdt open water-løb i hele Danmark i sommerperioden. Nedenfor kan du se en oversigt over de forskellige løb. Det er helt op til den enkelte havlymfe, om man deltager i 0, 1, 2 eller mange open water-løb. Det afhænger fuldstændigt af, hvad den enkelte har lyst til og mulighed for.

OPEN WATER LØB I DANMARK – 2018

 

Hvis du har lyst til også at slå din deltagelse i open water-løb sammen med oplevelser i andre europæiske lande, kan du eventuelt gå med ind i søsterinitiativet “The Sealymphies”, hvor os med lymfødem på tværs af de europæiske landegrænser opmuntrer og støtter hinanden i vores havsvømningtræning og deltager i open water-løb i hele Europa.

hvordan kommer DU med i “havlymferne”?

Det er ganske enkelt at komme med i Havlymferne. Da der vil være en høj grad af informationsudveksling og tilmelding til forskellige arrangementer gennem Havlymferne, vil det primære forum være Facebookgruppen “Havlymferne – open water-svømning for lymfødemikere”. Du kan anmode om medlemsskab af gruppen her.

Hvis du gerne vil være med til open water-løb i andre europæiske lande sammen med andre med lymfødem fra hele Europa, kan du også tilmelde dig søsterinitiativet “The Sealymphies”. Du kan anmode om medlemsskab af denne gruppe her.

Hvis du ikke er på Facebook, kan du sende en mail til mail@lymphoria.com og tilmelde dig Havlymferne herigennem. Så vil du modtage emails om løbsarrangementer, fællestræningerne og forskellige træningsrelaterede emner.

Hjerteligt velkommen i Havlymferne!